به منظور مطالعه و شخصیت سنجی، روانشناسان و دانشمندان تعدادی تست شخصیت را بوسیله پرسشنامه های مختلف تهیه کرده اند که در موقعیت های مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.

تست های شخصیتی در ظاهر یک آزمایش هستند اما باید این را بدانیم هیچ پاسخ درست یا نادرستی برای پرسش ها وچود ندارد و این ارزیابی به معنی قبولی یا عدم قبولی نیست.

نتیجه تست های شخصیتی افراد را به دسته یا گروه دیگر طبقه بندی نمی کند،در عوض بر اساس مقایسه با افراد دیگر آنها را بر روی یگبری صفات پیوسته قرار می دهند. در این تست ها به الگوهای نسبتاً پایدار در ویژگی ها و صفات و رفتار هر فرد می پردازد و می تواند کمک کند که رفتار های آن فرد یا خود را در شرایط و وضعیت های مختلف درک و پیش بینی نماییم.

امروزه تعداد بی شماری تست شخصیت شناسی وجود دارد و در دهکده جهانی(اینترنت) دسترسی به این تست ها برای همگان آسان شده است. اما برای جلوگیری از استفاده تست های تحریف شده یا غیر علمی، می توانیم با دانستن ویژگی های خوب نظریه (Big-5) و مقایسه با پرسشنامه های مختلف معتبر بودن یک تست را ارزیابی کرد.

با این وجود این را بدانیم که تست های شخصیتی معتبر همگی دارای ویژگی های مشترکی هستند و بهتر است برای هر نوع ارزیابی رسمی از تست های شخصیتی که بواسطه متخصصین آموزش دیده و مجرب ارائه می شود استفاده کنیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *